Monday, May 21, 2007

RONDE VAN NOORD-BEVELAND EN DE PEELANDKOERS
19-05-07

We hadden er allemaal, ieder op zijn eigen manier, naar uit gekeken en vandaag was het dan zover. "De Ronde"en, voor het eerst "De Peelandkoers", een afwachtingcriterium voor de plaatselijke favorieten. Tourclub de Kroon was geheel volledig aanwezig vandaag. Was het niet om te koersen dan was het wel om te helpen bij de organisatie, het afzetten van het parcours, het voor rijden op de motor, het bemannen van de materiaalwagen, het zorg dragen voor de inschrijvingen etc., etc.
Ieder toonde op zijn manier zijn betrokkenheid en daarmee werd nog maar eens aangetoond dat de club bij iedereen leeft!
We kunnen dan ook terug kijken op een zeer geslaagde dag. Het weer was prachtig, het publiek kwam in grote getale opzetten en toonde zich ook erg enthousiast. Daarnaast kwamen de renners massaal opdagen ( 94 bij de Ronde, 44 bij de Peelandkoers). Deze renners maakten er bij beide koersen een mooi spektakel van. De Peelandkoers bleek een schot in de roos en veel renners van onze club reden voor wat ze waard zijn. Stijn slaagde er in om op het podium te geraken(2e) bij de Noord- Bevelanders en werd geflankeerd door Johnij en Joop van Toerclub Kortgene die ook een grote afvaardiging hadden gezonden. Mooi, maar ook hier gold:"deelnemen is belangrijker dan winnen". Stijn werd daarmee 7e in de eindrangschikking. Gert, 26e, Willy, 28e, Luuk, 29e, Ko, 30e, Leo, 36e , Jacco, 41e en Marco(lekke band), 44e. Johny van der Klooster maakte zijn favorietenrol in de "Ronde"waar, in een koers waar Rob en Daaf aan den lijve ondervonden dat in een klassieker andere wetten gelden dan in de criteriums. Loek Versluis uit Geersdijk, ten slotte, legde alles vast op DVD zodat we nog eens rustig kunnen nagenieten van deze mooie dag. Rest mij nog de organisatie te bedanken. Dankzij hun inspanningen was het weer voor velen mogelijk te genieten van hun sport!