Sunday, March 19, 2006


PROGRAMMA 2006

De kop is er weer af. Vandaag(19-03-06) reden we zowaar bijna voltallig!! Gelijk een mooie gelegenheid om de groepsfoto nog eens over te doen. Mooi om te merken dat iedereen er weer zin in heeft om er een prachtig en gezellig seizoen van te maken. We mochten ook een nieuw lid in ons midden begroeten, namenlijk Danny Bonn uit Wissenkerke. Van harte welkom, Danny!

Naast de vetrouwde zondag en donderdag ritten staan er ook dit seizoen weer een aantal mooie toertochten en andere evenementen op het programma:

Zaterdag 1 april: Hagelandrit
Afstanden: 70/125 km.
Deze tocht vetrekt vanuit het Belgische Turnhout en voert door de bosrijke Limburgse Kempen en het Hageland. Het parcours is overwegend vlak met een enkel klimmetje.

Zaterdag 22 april: Peter van Petegem Classic
Afstanden: 73/116/145 km
Vertrek: Deinze
De Vlaamse Ardennen en de mooie Zwalmstreek zijn het decor voor deze classic. Dat betekent dat er zo af en toe een venijnige bult overwonnen dient te worden. Niet gelijk schrikken want het zijn niet de zwaarste bergjes uit die streek(dus geen Muur, Koppenberg of Paterberg) en nauwelijks kasseien (sorry Willy..). De organisatie is in Belgie super! Op gevaarlijke kruispunten staan er seingevers of zelfs politie om alles in banen te leiden. Je waant je zowaar een echte coureur!

Zondag 7 mei: De Elfdorpentocht
Afstanden: 80/125/160 km
Vertrek: Maasland(nabij Maassluis)
Vandaag zoeken we niet de heuveltjes op maar toeren we door het oer-Hollandse landschap van het Groene Hart. Dus veel groene weilanden, slootjes en natuuurlijk de molens!

Zaterdag/zondag 13/14 mei: Belgen weekend
Onze Belgische fietsvrienden van Toerclub 30+ (inmiddels zeker 60 +) zakken weer af naar Hotel de Kroon. Fietsen, gecombineerd met een Duveltje! Straffe mannen!

Donderdag 25 mei: clubrit op hemelvaartsdag.
vertrek: 9.30 bij de Kroon

Zaterdag 27 mei: Ronde van Noord-Beveland.
Rob en Daaf zijn van plan om het er maar eens op te wagen en zullen dus aan de start verschijnen, anderen steken een handje toe of zitten in de organisatie. Elk jaar weer een belevenis.

Donderdag 8 juni: Koppeltijdrit
Vertrek: 18.45 bij de Kroon
Afstand: 35 km
We dachten; laten we eens wat nieuws doen. De Koppeltijdrit dus, maar dan anders. Per loting wordt bepaald met wie je fietst. Vervolgens geeft elk koppel het gemiddelde op dat ze willen gaan rijden. Het gaat er dus niet om hoe hard of zacht je fietst! Nee, het gaat om het vooraf inschatten van het gemiddelde. Dat bepaal je dus geheel zelf. Je fietscomputer dien je voor de start in te leveren of anders onder ede te verklaren dat je het ding niet aanzet.

We hopen op een mooie zomeravond zodat we daarna mooi kunen aanzitten op het terras!

16/17/18 juni: Fietsweekend met de Jan Janssen Classic
Evenals vorig jaar zakken we dit weekend af naar de Veluwe. Op Camping de Hooge Veluwe slaan we ons bivak op, om van daaruit op zaterdag de Jan Janssen Classic te fietsen. Deze werkelijk schitterende toertocht doet de mooiste gebieden van de Utrechtse Heuvelrug en de zuidelijke Veluwe aan. Het gaat voortdurend op en neer maar de klimmetjes zijn kort en niet al te zwaar. Natuurlijk gaat het niet alleen om het fietsen. Het gezellig samenzijn is even zo belangrijk.Vorig jaar waren we 16 man,vrouw en kind sterk. Kunnen we dat dit jaar verbeteren?

Zaterdag 1 juli: Pliegertocht
Vetrek: Goes
De datum is onder voorbehoud want Piet de Haze heeft zijn uitnodiging nog niet gestuurd. Een toertocht door het Zeeuwse waar vorig jaar veel leden aan deelnamen. Met vermaarde barbecue na afloop!

Zondag: 25 augustus: Clubrit.
Aanvang: 9.30 bij de Kroon
De jaarlijkse lange clubrit, waarbij we onderweg ruim de tijd nemen om de inwendige mens te versterken. De laatste jaren ook wel bekend als de Grevelingentocht.

Zondag 3 september: Theo Middelkamp Classic
Vertrekplaats en tijd is nog niet bekend. Een toertocht door het Zeeuwse land. Een goede kans om eens met oude matadoren als Jo de Roo op te fietsen(mits je hem bij houd natuurlijk..)

15/16/17 september: Weekend met de Belgische Toerclub 30+
De Belgische vrienden gaan ergens in Belgie een weekend fietsen en nodigen ons daarbij uit.
Een uitgelezen mogelijkheid om je bieren kennis weer eens te up-daten..

Zondag 24 september: De tijdrit
De jaarlijkse krachtmeting. Ook dit jaar is Toerclub Kortgene weer uitgenodigd. Mocht je alvast gaan trainen; het parcours is hetzelfde als vorig jaar.

Zaterdag 28 oktober: Afsluiting van het seizoen
Het bekende recept: 's middags nog een ritje en dan 's avonds lekker eten, drinken en kletsen in de Kroon.


0 Comments:

Post a Comment

<< Home